Back to top
mayeres_01
Terug

Huis Mayeres

Plaats

1210 Sint-Joost-ten-Noode

Type d'architecture

Art nouveau
Neoclassicisme

Type de lieu

Appartement/flat
Werkplaats / atelier
Woning
Huis
Theater
Theater

Caractéristique

Oud
Burgerwoning
Wasserij
Kelder
Schoorsteen
Gangen
Kind
Trappen
Buiten
Metaalwerk
Inkomhal
Industrieel
Binnen
Tuin
Herenhuis
Koetspoort
Privé
Terras
Toiletten

Persoonlijk huis van de architect, landmeter en ondernemer Michel Mayeres, dit Art Nouveau-gebouw beïnvloed door Moorse kunst werd gebouwd in 1904. De polychrome materialen, de erker en het grote ronde raam zijn kenmerkend voor deze stijl. Het huis heeft 3 appartementen en geeft toegang tot het Theater de Galafronie, met auditoria en workshops. Een tuin verbindt de twee gebouwen die beide een dakterras hebben.